background
background

Αθήνα, η εκλεκτή πόλη των θεών

Οι πιο σημαντικές εκπλήξεις στην Αθήνα βρίσκονται, βεβαίως, στο κέντρο της πόλης. Μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα δύο καταλύματα, μέσα στην καρδιά της πόλης, βρίσκεται η ζωντανή πλατεία Συντάγματος, όπου αξίζει να δείτε την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το Σύνταγμα έχει, επίσης, να επιδείξει τον κεντρικό σταθμό του μετρό, όπου εκτίθενται πολλά αρχαία ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του.

Η πλατεία είναι πράγματι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε να ανακαλύπτετε την Αθήνα με τα πόδια, κατεβαίνοντας την οδό Ερμού που πήρε τον όνομά της από το θεό Ερμή και που αποτελεί την πιο διάσημη αγορά στην πόλη. Ακριβώς στο μέσο της διαδρομής θα βρείτε την ηλικίας χιλίων ετών εκκλησία της Καπνικαρέας, ένα βυζαντινό θησαυρό. Στρίβωντας αριστερά θα οδηγηθείτε στον πιο εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Αθήνας, τη Μητρόπολη. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινά η Πλάκα, η παλιότερη γειτονιά της Αθήνας, οδηγώντας σας σε ένα λαβύρινθο δρόμων με μαγαζιά, εστιατόρια, καφετέριες, μουσεία και ανακαινισμένα νεοκλασικά κτίρια. Στο ψηλότερο σημείο της Πλάκας, γνωστό ως «Αναφιώτικα», εγκαταστάθηκαν οι κάτοικοι του νησιού «Ανάφη» εκατοντάδες χρόνια πριν και ακόμα διατηρεί το νησιώτικό του χαρακτήρα.

Αφού εξερευνήσετε την Πλάκα, περπατήστε λίγα λεπτά με κατεύθυνση προς την πλατεία του Μοναστηρακίου, όπου θα δείτε τμήμα της κοίτης του αρχαίου ποταμού Ηριδανού που αποκαλύφθηκε πρόσφατα και θα επισκεφθείτε το παλιό τζαμί που έχει μετατραπεί σε μουσείο κεραμικών. Το Μοναστηράκι φημίζεται ακόμα για την υπαίθρια αγορά μεταχειρισμένων αντικειμένων (γιουσουρούμ) που λαμβάνει χώρα στο δρόμο και παράλληλα στον πιο υπέροχο πεζόδρομο της πόλης, την οδό Αδριανού. Αυτός ο δρόμος αποτίει φόρο τιμής στη Βιβλιοθήκη του ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού, τμήματα της οποίας εξακολουθούν να βρίσκονται στην πλατεία Μοναστηρακίου. Μετά από ένα ήρεμο μεσημεριανό γεύμα στην Πλάκα και έναν παγωμένο καφέ (φραπέ) στην οδό Αδριανού, μπορείτε να κάνετε βόλτα στην αρχαία αγορά, το υπέροχο μουσείο που βρίσκεται εκεί, και στο ναό του Θησείου, ο οποίος είναι μικρότερος, αλλά εξίσου εντυπωσιακός με τον Παρθενώνα στην Ακρόπολη.

Μια βόλτα στην Ακρόπολη φυσικά επιβάλλεται τόσο για τα απομεινάρια της κλασικής εποχής όσο και για την καταπληκτική πανοραμική θέα της πόλης. Η βόλτα πρέπει να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στο καινούριο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου το φυσικό φως του ήλιου χρησιμοποιείται για να αποκαλύψει τις καλύτερες πτυχές της κλασικής Αθήνας. Η ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει το Μοναστηράκι, την Πλάκα και το Θησείο είναι γεμάτη από αρχαιολογικούς θησαυρούς, πάρκα, μουσεία, εστιατόρια, καφετέριες και αξιοθέατα που μαγεύουν τον επισκέπτη. Σε ένα άλλο σημείο της πόλης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τα διαφορετικά κτίρια του Μουσείου Μπενάκη επίσης θα σας καταπλήξουν.

Αν σας αρέσει η υπαίθρια ζωή, πηγαίνετε κατευθείαν στο Λόφο Λυκαβηττού για να δείτε από ψηλά την αριστοκρατική συνοικία του Κολωνακίου και βαδίστε προς την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, κατευθυνθείτε προς το κοντινό βουνό του Υμηττού ακριβώς πάνω από την Πανεπιστημιούπολη της πόλης και λίγα λεπτά από το κέντρο, που φιλοξενεί βυζαντινά ερείπια, μοναστήρια, παρατηρητήρια πουλιών και βραχώδεις πλαγιές κατάλληλες για αναρρίχηση.

BOOK NOW FLIGHT & HOTEL
OFFERS
REVIEWS
Award_1
Foreign Exchange
digital plan
espa
europa